Om mine fotosider
   
© Erik Kjær

Med lidt held i sprøjten kombineret med noget viden og erfaring kan det lykkes en gang imellem at få lavet et billede, man kan stå ved. På disse sider vil jeg offentliggøre nogle af disse. Om de så er seværdige i andres øjne, er et spørgsmål om smag og behag.

 

Siderne er et nyt projekt, og der kommer til at gå flere år, inden der er fyldt op på mit webhotel. Opbygningen af siderne er ikke lagt fast endnu.

 

Lidt historie

Som knægt fik jeg lov til at låne min mors Kodak box-camera og i Populær Mekanik fandt jeg artikler om fotoudstyr. Glæden over at se en kontaktkopi tone frem i fremkaldervæsken blev bestemmende for brugen af drengens lomme- og konfirmationspenge, og som ung kom jeg til at opleve, at det var muligt at afsætte et billede i ny og næ. Foruden den kontante belønning var æren stor, når man fik et foto i avisen. Hobro havde den gang 3 lokalredaktioner. Men det var dyrt at fotografere i 60'erne og 70'erne, så det eksperimenterende måtte lægges på hylden til fordel for uddannelse, far, mor og børn. Dog ikke mere end at jeg nogle år kom til at undervise i fotolære.

 

Farvefoto fik jeg aldrig råd til at eksperimentere med i et mørkekammer. 1995 fik jeg mit første spejlrefleks-kamera. Lysten til mørkekammeret har aldrig fortaget sig. Med pc'ens muligheder og det digitale kamera har jeg nu genfundet den ungdommelige glæde ved at se et billeder "dukke op i fremkalderbakken".

 

I dag er jeg ikke fashioneret af teknologi. Skidtet skal bare virke. Photoshop Elements opfylder rigeligt mine behov til et "mørkekammer". Et foto skal komponeres færdig i søgeren.

 

Hvor intet andet er nævnt, er der anvendt Canon EOS 300D.

 

 ekjaer50@hotmail.com