Løgsuppe
5 store løg brunes i margarine (evt. tilsat lidt olie for at forhøje
rygepunket). En stor spsk. mel
tilsættes. Brunes godt af. 1½ l vand tilsættes lidt af gangen. Hertil 3
bouillon-terninger, oksekød. Det skal være Knorr. Så mangler der bare
middelhavssalt og peber fra kværn. Suppen skal laves mindst 2 timer før, den
skal serveres, så den får tid til at runde af.
Brød med hvidløgssmør passer godt til løgsuppe.
Tomatsuppe
4 pænt store tomater, godt modne, og 1 rød peberfrugt hakkes og koges møre i 7½
dl vand tilsat 2 Knorr oksebouillon-terninger. Suppen blendes og sigtes. Smages
til med knust hvidløg, et mindre fed, salt og peber. Suppen skal hvile et par
timer, inden den smages endeligt til.
Brød med hvidløgssmør passer også godt til tomatsuppe.
Andebryst med krydret urtesauce
2 stk. andebryst
lidt smør
Sauce:
1 gulerod
1/2 løg
100 g champignon
1 glas hvidvin
1 tsk. konc. tomatpuré
1 dl piskefløde
salt & peber
|
Brun andebrystet på skindsiden. Steg brystet
8-10 min. på hver side. Tag andebrystet op, dæk det til og lad det trække i
10-15 min.
Saucen: Grønsagerne rengøres, finthakkes og
sauteres på panden et par min. Kom hvidvinen og tomatpuréen ved og lad det koge
langsomt ind til godt det halve. Fløden piskes i. Lad saucen koge til den er
jævnet og smag til med salt og peber.
Ved serveringen skæres andebrystet i tynde skiver på skrå. Server f.eks. pillede
aspargeskartofler eller råstegte kartofler til.
|
Morgen- og/eller skolebrød
1
l. kærnemælk
1
pk. gær
50 g margarine
salt
½
l vand
250 g kerner - lav din egen blanding
Hvedemel.
Denne blanding giver 48 brød. Hæver, pensles med vand og bages.
Saltkartofler
Små kartofler rengøres (ikke skrælles) og koges 10 min. i 1 l vand tilsat 100 g
groft salt. Vand og salt bringes i kog, inden kartoflerne kommes i. Inden
servering skal kartofler have 20 min. i en 200°
varm ovn.
Torsk i
chilisauce
(4 pers) Arbejdstid: ca.
15 min. Kogetid: ca. 15 min.
2-3 porrer (ca.
400 g)
15 g margarine
1 spsk. mel
3 dl fløde 12
1-2 spsk. sød
chilisauce 1/2 dl tomatpure
salt, peber
450 g
torskefilet eller frosne torskestykker
1 ds. muslinger
(150 g)
Tilbehør: Løse
ris.
Spis bedre fra Brugsen, 1988
|
Porrerne skæres
i skiver og svitses i margarinen.
Melet drysses
over, og der spædes med fløde og mælk under omrøring.
Porrerne koges
igennem, og saucen smages til med chilisauce, tomatpure, salt og peber.
Torsken skæres
evt. i stykker og lægges ned i saucen, og låg lægges på. Småkoger ca. 15 min.
til fisken er mør. Muslingerne varmes med det sidste par minutter.
|
Champignonsuppe
4
personer
serveret af Kristine
og Jesper 22.03.2003
25 g smør
400 g champignoner i kvarte
1 liter grønsagsbouillon
½ liter Karoline's MornaySauce
friskkværnet peber |
www.arla.dk |
Lad smørret smelte i en gryde og svits champignonerne heri. Hæld
grønsags-bouillon og MornaySauce ved og bring suppen i kog. Kog den ved svag
varme i ca. 1 min. Smag suppen til med peber.
Pynt:
Hakket persille.
Tilbehør: Groft brød.
|
Svinemørbrad m/ bacon. (Svinemørbrad a la
byens brandstation)
1
svinemørbrad
Salt og
peber
1 pakke
sliced bacon
2
porrer
1 spsk.
olie
1/4 l
piskefløde
1/8 l
mælk
250 g
gorgonzola ost
1/4 dl
hakket persille
Frisk
eller tørret pasta
Flutes
Samvirke, december 2005 |
|
-
Tænd
ovn, 200 grader
-
Drys
mørbrad med salt og peber.
-
Vikl
bacon om mørbrad
-
Skær
porrer i tynde ringe og svits dem i olie i en gryde.
-
Kom
porrer i et ildfast fad med høj kant og læg mørbrad ovenpå.
-
Kom
fløde, mælk og ost i mindre stykker i gryden og rør rundt indtil
osten er smeltet. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.
-
Hæld
saucen rundt om mørbraden og steg i ovnen til baconen er sprød,
ca. 30 min.
-
Lad
mørbraden hvile 5-7 min. inden udskæring.
|
|
|
|
Spinat-lakselasagne, 2 kuverter
1 løg skåret i tern
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk. olivenolie
200 g spinat
salt og peber
1 l mornaysauce
300 g lasagne-plader
400 g laks skåret i
skiver af 1 cm tykkelse
50 g revet ost
Ugeavis
fra Kvickly, 2008 |
|
-
Tænd ovnen på 185
grader.
-
Rist løg og hvidløg i
en gryde med olivenolie, indtil det er mørt, Tilsat spinat og lad
det riste yderligere ca. 3 min.
-
Krydr med salt og
peber.
-
I et ildfast fad lægges
lasagnen sammen. Start med mornaysauce, lasagneplader, spinatfyld,
laks og fortsæt rækkefølgen. Slut af med lasagneplader. Øverst
lægges endnu et lag mornaysauce og til sidst drysses toppen med
ost.
-
Lasagnen bages i
ovnen i 35 min.
-
Server lasagnen med
salat og groft brød.
|
|
|
|
Rejesuppe
6
personer
Ingredienser:
3
spsk. olie
1 spsk. karry
6 fed hakket hvidløg
2 hakkede løg
------
1 l vand med fisketerning
2 ds. flåede tomater
------
1 ds. ferskner med saft
Eller 1 ds. ananas med saft
1/4 l piskefløde
------
200 g rejer
1 icebergsalat i strimler |
|
|
Fremgangsmåde:
1.
Karry, løg og hvidløg svitses i olien.
2. Tilsæt bouillon og flåede tomater. Jeg anvender
hakkede tomater
3. Lad suppen koge sagte 15 min.
4. Tilsæt lidt ferskensaft/ananassaft og piskefløde.
5. Giv den et opkog.
Server suppen med ferskner i tern eller ananas,
rejer og icebergsalaten - fintskåret - kun en smule i skåle ved siden
af. Samt godt brød.
Kilde:
http://www.ullasopskrifter.dk/
Suppen blev serveret som forret nytårsaften 2008
|