Opskrifter

 

Fedtforbrændingskuren

Ugens ret

Mors mad

       
Løgsuppe Tomatsuppe Andebryst med krydderurter

Morgenbrød

Saltkartofler Torsk i chillisauce
Champignonsuppe Svinemørbrad m/ bacon Spinat-lakselasagne Rejesuppe
Pappardelle      
       

 

Løgsuppe


5 store løg brunes i margarine (evt. tilsat lidt olie for at forhøje rygepunket). En stor spsk. mel tilsættes. Brunes godt af. 1½ l vand tilsættes lidt af gangen. Hertil 3 bouillon-terninger, oksekød. Det skal være Knorr. Så mangler der bare middelhavssalt og peber fra kværn. Suppen skal laves mindst 2 timer før, den skal serveres, så den får tid til at runde af.

 

Brød med hvidløgssmør passer godt til løgsuppe.

 

 

Tomatsuppe


4 pænt store tomater, godt modne, og 1 rød peberfrugt hakkes og koges møre i 7½ dl vand tilsat 2 Knorr oksebouillon-terninger. Suppen blendes og sigtes. Smages til med knust hvidløg, et mindre fed, salt og peber. Suppen skal hvile et par timer, inden den smages endeligt til.

 

Brød med hvidløgssmør passer også godt til tomatsuppe.

 

 

Andebryst med krydret urtesauce


2 stk. andebryst

lidt smør

Sauce:

1 gulerod

1/2 løg

100 g champignon

1 glas hvidvin

1 tsk. konc. tomatpuré

1 dl piskefløde

salt & peber

Brun andebrystet på skindsiden. Steg brystet 8-10 min. på hver side. Tag andebrystet op, dæk det til og lad det trække i 10-15 min.

 

Saucen: Grønsagerne rengøres, finthakkes og sauteres på panden et par min. Kom hvidvinen og tomatpuréen ved og lad det koge langsomt ind til godt det halve. Fløden piskes i. Lad saucen koge til den er jævnet og smag til med salt og peber.

 

Ved serveringen skæres andebrystet i tynde skiver på skrå. Server f.eks. pillede aspargeskartofler eller råstegte kartofler til.

 

 

Morgen- og/eller skolebrød


1 l. kærnemælk

1 pk. gær

50 g margarine

salt

½ l vand

250 g kerner - lav din egen blanding

Hvedemel.

 

Denne blanding giver 48 brød. Hæver, pensles med vand og bages.

 

 

Saltkartofler


Små kartofler rengøres (ikke skrælles) og koges 10 min. i 1 l vand tilsat 100 g groft salt. Vand og salt bringes i kog, inden kartoflerne kommes i. Inden servering skal kartofler have 20 min. i en 200° varm ovn.

 

 

Torsk i chilisauce


(4 pers) Arbejdstid: ca. 15 min. Kogetid: ca. 15 min.

 

2-3 porrer (ca. 400 g)

15 g margarine

1 spsk. mel

3 dl fløde 12

1-2 spsk. sød chilisauce 1/2 dl tomatpure

salt, peber

450 g torskefilet eller frosne torskestykker

1 ds. muslinger (150 g)

Tilbehør: Løse ris.

 

Spis bedre fra Brugsen, 1988

Porrerne skæres i skiver og svitses i margarinen.

Melet drysses over, og der spædes med fløde og mælk under omrøring.

 

Porrerne koges igennem, og saucen smages til med chilisauce, tomatpure, salt og peber.

 

Torsken skæres evt. i stykker og lægges ned i saucen, og låg lægges på. Småkoger ca. 15 min. til fisken er mør. Muslingerne varmes med det sidste par minutter.

 

 


Champignonsuppe


4 personer

serveret af Kristine og Jesper 22.03.2003

 

25 g smør
400 g champignoner i kvarte
1 liter grønsagsbouillon
½ liter Karoline's MornaySauce
friskkværnet peber

www.arla.dk

Lad smørret smelte i en gryde og svits champignonerne heri. Hæld grønsags-bouillon og MornaySauce ved og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme i ca. 1 min. Smag suppen til med peber.

Pynt: Hakket persille.

 

Tilbehør: Groft brød.

 

 

 

Svinemørbrad m/ bacon. (Svinemørbrad a la byens brandstation)


1 svinemørbrad

Salt og peber

1 pakke sliced bacon

2 porrer

1 spsk. olie

1/4 l piskefløde

1/8 l mælk

250 g gorgonzola ost

1/4 dl hakket persille

Frisk eller tørret pasta

Flutes

 

Samvirke, december 2005

 

  • Tænd ovn, 200 grader

  • Drys mørbrad med salt og peber.

  • Vikl bacon om mørbrad

  • Skær porrer i tynde ringe og svits dem i olie i en gryde.

  • Kom porrer i et ildfast fad med høj kant og læg mørbrad ovenpå.

  • Kom fløde, mælk og ost i mindre stykker i gryden og rør rundt indtil osten er smeltet. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.

  • Hæld saucen rundt om mørbraden og steg i ovnen til baconen er sprød, ca. 30 min.

  • Lad mørbraden hvile 5-7 min. inden udskæring.

 

     

 

 

Spinat-lakselasagne, 2 kuverter


1 løg skåret i tern

1 fed finthakket hvidløg

1 spsk. olivenolie

200 g spinat

salt og peber

1 l mornaysauce

300 g lasagne-plader

400 g laks skåret i skiver af 1 cm tykkelse

50 g revet ost

Ugeavis fra Kvickly, 2008

 
  • Tænd ovnen på 185 grader.

  • Rist løg og hvidløg i en gryde med olivenolie, indtil det er mørt, Tilsat spinat og lad det riste yderligere ca. 3 min.

  • Krydr med salt og peber.

  • I et ildfast fad lægges lasagnen sammen. Start med mornaysauce, lasagneplader, spinatfyld, laks og fortsæt rækkefølgen. Slut af med lasagneplader. Øverst lægges endnu et lag mornaysauce og til sidst drysses toppen med ost.

  •  Lasagnen bages i ovnen i 35 min.

  • Server lasagnen med salat og groft brød.

 

 

   

Rejesuppe

6 personer

 

Ingredienser:

3 spsk. olie
1 spsk. karry
6 fed hakket hvidløg
2 hakkede løg
------
1 l vand med fisketerning
2 ds. flåede tomater
------
1 ds. ferskner med saft
Eller 1 ds. ananas med saft
1/4 l piskefløde
------
200 g rejer
1 icebergsalat i strimler

 

 

Fremgangsmåde:

 

1. Karry, løg og hvidløg svitses i olien.
2. Tilsæt bouillon og flåede tomater. Jeg anvender hakkede tomater
3. Lad suppen koge sagte 15 min.
4. Tilsæt lidt ferskensaft/ananassaft og piskefløde.
5. Giv den et opkog.

Server suppen med ferskner i tern eller ananas, rejer og icebergsalaten - fintskåret - kun en smule i skåle ved siden af.
Samt godt brød.

 

Kilde: http://www.ullasopskrifter.dk/

Suppen blev serveret som forret nytårsaften 2008


 

Pappardelle med svinekød, salvie og tomat


Tid: 20 minutter - Antal personer: 4

 

300 g pappardelle eller anden type pasta

400 g benfri svinekoteletter

1 løg

2 spsk. hakket frisk salvie

1 spsk. +1 spsk. smør

1 tsk. salt

friskkværnet sort peber

250 g frosne haricots verts

2 tomater

40 g parmesanost

 

Spis Bedre 2-2010

Skær kødet i strimler. Pil løget, og skær det i skiver. Steg kød og løg med salvie i 1 spsk. smør ca. 2 min. Krydr med salt og peber.

 

Kog pastaen i saltet vand efter anvisningen på pakken. Tilsæt bønnerne, når der er 1 min. tilbage af kogetiden. Lad pasta og bønner dryppe af.

 

Skær tomaterne i både, og bland med pasta og kød. Tilsæt det resterende smør, og riv parmesanost over.

 

Prøv også

Svinemørbrad eller kyllingebryst kan også bruges til denne ret. Kan du ikke få fat i frisk salvie, kan du smage til med ca. 1 tsk. tørret salvie.